Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tänään tehdään pönttö...

Elinan ja Pekan taloprojekti Jyväskylässä

sunnuntai 29. elokuuta 2010

Tänään tehdään pönttö...

Ei tehtykään pönttöä vaan piippu. Eli nyt kun ei taivaalta tullut vettä niin oli oikein kiva päivä viimeistellä talon piippu. Syksykin kun on tuloillaan niin voi sitten alkaa pistää panelinpaloja takkaan ja eikun paistamaan makkaraa.

Isukin kanssa siis heti aamusta välikattoon / katolle ja piippua muuraukseen. Muurauksessa itsessään ei mene mitään aikaa noilla valmispiipuilla, mutta oheistoiminnassa sitäkin enempi. Pitää askarrella pellit ympärille, tiivistellä aluskatteet, leikkoa tiilet ympärille jne. Kaiken muun hyvän lisäksi piippu meinasi jäädä lyhyen vilpeäksi, mutta asiaan auttoi soitto Elinalle joka toi tulleessaan Terrasta pari palaa piippuun lisää.

Hyvä piippu tuli. Varmaan vetääkin ihan asiallisesti kun sisäreikä on sen 200mm ja mittaa koko roitakkeella semmoinen 10 metriä. Vieläkun paikallinen peltifirma saa takan ja hormin välisen yhdysputken valmiiksi niin voi ottaa testipoltot.

Ja kaikki voi arvailla mitä Elina teki... No maalasi :) Ja suojaili vielä talon ympäriltä kaikki tarkistuskaivot, putket ja kaapelit ettei rappaus niitä sotkisi. Iltapäivästä jatkettiin vielä alakerran kattojen alaslaskut loppuun. Tai siis eteinen loppuun. Vielähän toki laskut puuttuu alakerran makkarista, KHH:sta ja kylppäristä. Mutta eiköhän tuossakin ole taas panelointisarkaa jahka siihen asti pääsee. Illasta pähkittiin vielä Elinan kanssa alakerran sähköjä. Tai lähinnä käytiin vielä kuvia läpi että rasiat on seinissä paikallaan ja huomenissa pääsee paremmin putken ja kaapelin vetoon...

Siellä se töröttää katolla asti. Elinan ensimmäinen kommentti tuosta hatusta oli että onpa hölmön näköinen. Että Schiedelin suunnittelijoille vain terveisiä :)
Putket ja kaivot suojattuna niin ei rappaus sotke.
Jollain ollut tekemisen puutetta niin on pitänyt vaan silputa lautaa.
Eteisen katto on panelia vailla. Jahka ensin piilotetaan sinne vielä vähän piuhoja ja putkia.
Keittiön kattoa. Liesituulettimen putki pitää muistaa mittoa huomenna paikalleen.

2 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Pitikö sinne sitten tuo Schiedelin piippu laittaa? Eikä se ole pelkästään hatustaan hölmö, kyllä se hukkaa tehokkaasti myös käyttökelpoisen lämpöenergian taivaan tuuliin. vrt tiilipiippu.

26. marraskuuta 2010 klo 23.50

 
Blogger Pekka Lillstrang kirjoitti...

Kas kun en ollutkaan tätä kommenttia huomannut. Niin, piipuistahan ollaan montaa mieltä. Ei tiilipiipussa toki olisi mitään vikaa ollut siinäkään, mutta tuli nyt vaan päädyttyä puolivalmisteeseen. Koko on pienempi, helpompi tehdä, tiiviimpi jne. Eli minusta enempi makuasia. Ja onhan tuo esim läpivientien osalta merkittävästi helpompi, kun suojaetäisyydet on niin pienet. Mutta makunsa kullakin...

7. joulukuuta 2010 klo 22.53

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu