Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Oli siellä sittenkin sitä automatiikkaa!

Elinan ja Pekan taloprojekti Jyväskylässä

perjantai 31. joulukuuta 2010

Oli siellä sittenkin sitä automatiikkaa!

Pannuhuoneessa nimittäin. Otsikon mukaisen lausahduksen sanoi kummipoika jo pari vuotta sitten, kun hotellin vessassa oli semmoinen automaatti mistä tuli paperia kun edessä heilautti kättä. Eliakselle vaan terveisiä :) Mutta asiaan: tuli viimein hankittua tuohon jo aiemmin laitettuun Oumanniin lämmitysäätimeen GSM murkula. Nyt tulee hienosti häly jos lattialämmön vesi laskee alle tavoitellun mikä kielii ongelmista lämmöntuotossa. Ja lisäksi häly tulee jos jostain syystä oltaisiin jäätymisrajoilla.

Oumanissa on vakiona vielä kaksi vapaata hälypaikkaa: toiseen on tulossa (jahka kerkeän hiukan tutustua) häly tuosta pellettipolttimesta. Eli jos sen ohjausyksikkö päätyy virhetilaan, lähettää lämmönsäätäjä siitä tekstarin puhelimeen joka pitää kuitata. Yksi kanava on vielä vapaa, joten ehdotuksia?

Itse meinasin että voisi kenties pistää siihen kattilan lämpötilan. Sillä saisi ainakin kivasti kanssa seurattua missä mennään. Plussaa noissa mittauskavnavissa on sekin että niiden tilaa voi kysellä. Eli tekstarilla murkula kertoo jo nyt mikä on ulkolämpö, menoveden lämpö jne. Ja nuo lisäkanavat saa kyseltyä toki myös.

Eilisiltana kun oli valtaosin parempaa tekemistä kuin rakentaminen, niin paljon muuta ei tullut tehtyäkään. Sen verran että laittelin hanakulmiin sulkuja yms. mihin hanat sitten saa kiinni, ja sain kuuman veden kierron päälle. Meillähän on käyttövedelle oma kiertovesipumppu, koska halutaan että ei tule pitkää viivettä kuumalle vedelle kun hanan sisällä avaa. Hanalta kun on pannariin kuitenkin tuota matkaa... Lieveilmiönä tässä on tietty se että jakotukki ja siihen tulevat käyttövesiputket on melkoisen lämpimiä kodinhoitohuoneen nurkassa. No, lämpö ei toki mene hukkaan, mutta lienee syytä laittaa KHH:lle oma termari vielä että siellä lattialämpö säätyy vain yksistään. Muuten voi olla kodinhoitohuoneessa turhankin lämmin.

Mutta tänään ei rakenneta vaan kiillotetaan monokkelia. Se on nimittäin oopperan ensi-ilta tiedossa...

4 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Laita Oumanniin trendi ja viereen joku vanha läppäri rs-portilla. Fling ftp-ohjelma (freeware) sitten skannaamaan logitiedoston vaikka 2 minuutin välein. Piirtää käyrät ja laskee keskiarvot.

GSM-kyselyt ovat niin last season :)

Lämpimän veden kiertoon "kannattaa" hommata vaikka Saksan maalta purkki, joka kierrättää käyttövettä vain tarpeeseen (lämpötilaohjaus, ajastin). Varmaan talvellakin ihan näppärä, mutta varsinkin lämmityskauden päätyttyä säästää ja luo mukavuutta kun kämppä ei lämpene liikaa. esim ebay: http://shop.ebay.de/i.html?_nkw=Zirkulationsregler&_sacat=0&_odkw=Zirkulationssteuerung&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313

31. joulukuuta 2010 klo 18.46

 
Blogger Pekka Lillstrang kirjoitti...

Ah. Hyviä ideoita. Kiitos niistä. Gsm on todellakin ihan out, mutta nimimerkillä "lähes 90 päivää ulkomailla viime vuonna" tuo voi olla aika toimiva ratkaisu :)

1. tammikuuta 2011 klo 16.13

 
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kun se trendi piirtää käyrää sinne nettiin niin näkee koska se emäntäkin siellä kotona suihkuja ottaa. Jos ottelee niitä tunnin välein niin voi kysellä mitä liikuntaa sitä oikein siellä kotona harrastetaan :)

1. tammikuuta 2011 klo 18.19

 
Blogger Elina Lillstrang kirjoitti...

Isoveli valvoo :) Täytyyki näköjään perehtyä asiaan tarkemmin, ettei mene turhan tarkaksi mun etävalvonta :)

3. tammikuuta 2011 klo 16.08

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu