Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ihan pihalla tai ainakin pihahommissa.

Elinan ja Pekan taloprojekti Jyväskylässä

keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Ihan pihalla tai ainakin pihahommissa.

Pistetäänpä vaihteeksi taas päivitystä. Eilinen tiistai tuli vieteltyä raksalla vielä lomapäivän varjolla kokonaan. Valtaosa meni kaivuhommia "valvoessa" ja itseasiassa siinä kun auttelin kaivurikoskia korjaamaan konetta. Hienon öljysuihkun saattelemana meni kauhan kääntäjästä letku poikki niin sitä sitten askarreltiin sitten jokunen tunti kuntoon. Sen seurauksena ei hirveitä saatu aikaankaan.

Tänään kaivuhommat jatkui ja paikalla oli myös dumpperi jolla siirreltiin toisesta päädystä hirveitä kivenmurkuloita toiseen. Huomenna kaivuri sitten vielä finalisoi hommat kun tänään joutuivat lähteä vähän aiemmin poikkeen ja tiistaista osa meni remonttihommissa.

Ihan hyvältä alkaa perusmuodot vaikuttaa. Mitään isompia ylläreitä ei eteen ole tullut, puhdistamon paikka on kaivettu (en kerennyt nyt pönttöä saada tähän hätään niin pitää tiputtaa se paikalleen myöhemmin kaikki salaojaputket on paikallaan, viemäriputket paikallaan pöntölle asti ja styroksoitu ja piha alkaa näyttää tasaiselta. Vielä kun viimeiset maakasat levitellään niin pääsee taloa jo vähän kiertelemään.

Vielähän tuo vaatii vähän mielikuvitusta että siinä pihan näkee, mutta visiot on selvänä päässä ja pohjatyöt tehty niin hyvä siitä tulee. Mutta ajan kanssa :) Alla muutama kuva miltä tontilla nyt näyttää... Huomenna täytyy piipahtaa ennen Tampereelle työreissulle lähtöä tontilla ja antaa viimeiset ohjeistukset. Ja sivukommenttina että RyanAirilta tuli meidän matkaseurueelle viimeinenkin lennon refundi tuhkapilviseikkailuista. Nyt odotellaan sitten saako muita korvauksia :)

Ja Elina kävi tänään keittiömestoilla, tällä kertaa Nixillä. Siellä on kanssa ihan hyvännäköinen pläni keittiötä varten. Tällähaavaa meillä on vielä keskustelut meneillään Iskun, Nixin, Nelkon ja Parman kanssa. Siitä saadaan tälläviikolla raakattua vielä pari pois niin alkaa tuokin asia kirkastumaan. Muuten on oikeastaan aika selvää, mutta vielä pähkitään vähän onko tasot kiveä vai sitä komposiittiä vai mitä puristetta ne on. Ja toinen asia mikä yllättäin on noussut esille että jos pistettäisiin oikein perinteinen iso tiskipöytä teräskannella upotetun altaan sijaan. On nimittäin aika hyvännäköinen juttu ja voisi olla meillä ihan toimiva. Mutta kunhan nyt näkee... Monellahan on keittiö jo suunniteltu samalla kun talo, mutta meillä nää tulee vähän niinkuin matkan varrella. Ja jos joku näkee meidän kameraa niin voi vinkata. Ei taaskaan löytyyt mistään ni on vain näitä kännykuvia.


Ajopihaa yläkerran ikkunasta. Penkereestä jäi paljon matalampi kun luultiin. Piha toki nousee sitten vielä sen 5-10 senttiä kun pintakerros siihen joskus raasitaan laittaa.Päätyä. Sitä jossa oli iso kasa kiviä.


Elina seisoskelee paikalla johon tulee etuoven eteen kiveystä ja joskus maailmassa vielä tuo kattolippa (rappauksen jälkeen)Kaivuri olkkarin ikkunan takana.


Päädyssä / tontin nurkassa on vielä ajetut maat levittämättä.

Autotallin ja talon välistä "etupihalle". Sorastettu ajoalue on nyt aikasta iso, mutta saa ollakin ainakin nyt rakennusajan.
Pääty jossa oli aiemmin hirvittävä kasa kiviä. Tuo meidän vaja / vessa sopii niin hyvin tuonne takapihalle että saa nähdä raaskiiko siitä luopua ollenkaan :)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu