Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Onko muuton jälkeen elämää?

Elinan ja Pekan taloprojekti Jyväskylässä

lauantai 6. elokuuta 2011

Onko muuton jälkeen elämää?

Päätellen blogin päivittämisestä niin ei ole. Mutta on sitä ollut. Viime viikonloppuna tosiaan muutettiin. Kiitos vaan varsinaisesta muuttoaskareesta Mikolle, Marille ja Terolle. Sujui kyllä tavaroitten kanto paremmin kuin hyvin, ja bonuksena Mari ja Elina pisti vielä vanhan asunnon kuosiin. Tämä rumba onnistui siis jo lauantaina.

Sunnuntaina olikin kova trafiikki kun iskä ja äiti, sekä Tanja, Sami ja Elias oli paikkeilla. Siinä sitten raivattiin, pistettiin tavaroita paikalleen ja niin edelleen. Iltapäivemmällä myös Riikka, Olli ja Anni pyörähti kotimatkallaan pikaisesti.

Viikko onkin sitten mennyt totutellessa täällä asumiseen: työmatkaan menee viisinkertainen aika (3 minuuttia vs. 15 minuuttia) ja niin edelleen. Ei vaan, hyvin on nukuttanut. Tavarat alkaa löytää paikkansa ja puuttuvia rakennusaskareitakin on vähän hoideltu. Hommassa päästiin hyvin liikkeelle heti alkuviikosta kun Antti ja Merja kävi kyläilemässä, ja hommiinhan heidätkin laitettiin. Erityisesti Antti onnistui raivaamaan autotallin ja saatiin sinne nyt loistavat maalaussenssit räystäänaluspuille. Elina onkin niitä jo ainakin autotallin tarpeiksi maalannut.

Minä sain viriteltyä saunan valaistukset kuntoon ja etuoven kattolippaan tehtiin tänään alaslasku. Jotain muutakin on varmaan tullut tehtyä mutta ei nyt oikein tule mieleen...

No voisi mainita että erinäisiä "takuuasioita" on tullut hoideltua: nettiliittymään on tulossa postissa uusi modeemi kun Elisalta tuli aluksi väärä. Tämäkin toimii mutta ei salli konffausta eikä kaikki palvelut pelitä. Pellettikattilassa backuppina oleva sähkövastus ei ole koskaan toiminut koska kattilan termari on ollut uudesta asti rikki eikä päästä sähköä vastuksella. Toimittajalta tuli jo yksi takuuseen, mutta se oli vääränlainen. Nyt viimein perjantaina sieltäkin kuitattiin että uusi on postissa. Eipä tuo muuten mutta ennen talvea olisi oikein kiva saada toimimaan. Lisäksi yksi Oraksen automaattihanoista tiputtaa jo nyt. Niissä on onneksi hyvä takuu, ja yhdellä sähköpostilla sieltäkin on tulossa uudet sisuskalut alakerran kylppärin hanaan. Onhan siinä toki vaihtamisen vaiva.

Lisäksi tein sähköstä 24kk määräaikaisen sopparin Vattenfallin kanssa. Onpahan vähän halvempaa kuin nykyinen, ja itseasiassa se oli halvin tarjous. Plussana vielä että se on täysydinsähköä.

Edelleenkin odotellaan välitilan laseja ja samasta paikasta pronssilaseja saarekkeen oviin. Mutta niistä lisää sitten kun on niiden aika.

Huonoilla kuvaajanlahjoilla otettu kuva saunasta. Valot on siis ledeillä ja lauteitten alla piilossa. Oikein mukavan hämyinen, joskin voisi vielä kääntää nuo valot niin että ne osoittaa laudepuuhun niin tuo "jyrkkä" valokiila jäisi syntymättä.
Taitaa olla muuttopäivän illasta tämä kuva. Pöytä ei enää ihan tuossa ole, mutta ideana se että järvi näkyy aikas kivasti tuosta mäkin ruudun vierestä.
Pianokin pääsi paikalleen. Oli muuten kiva kantaa. Mikko pääsi vielä sunnuntainakin kantamaan sitä sisälle uuteen osoitteeseen. Onneksi ei tuolla lähtöpäässä ollut ihan hirveän pitkästi rappusia.
Ja ruokapöytä. Tuolla mennään toistaiseksi vaikka onkin pienehkö tuohon nykyiseen ruokailutilaan. Mutta kyllä siinä kahdestaan mahtuu syömään. Ensimmäinen taulukin on päässyt omalle paikalleen.

Ja pikkaisen ideaa siitä mitä kattolippojen alle tulee. Eli niiden aluset olisi ajatus harvalaudoittaa kuten räystäät, niin tehtiin niihin alaslaskuja mihin saa nauskutella puita kiinni.

4 kommenttia:

Blogger Harri kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin!!

8. elokuuta 2011 klo 9.40

 
Anonymous Pekka Lillstrang kirjoitti...

Kiitoksia! Hyvinpä tuolla on nukuttanut, ja pitkä työlistakin on joka päviä vähän lyhentynyt. Yleensä toki niin että yksi valmistunut juttu poikii pari lisää :)

8. elokuuta 2011 klo 10.02

 
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Onnea myös täältä! Ihana lukea uuden kodin tunnelmista. :)

9. elokuuta 2011 klo 8.09

 
Blogger Sanna ja Sami kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin! Kiitos, että tuette ydinvoimaa. Hienoa, että miehelläni on tulevaisuudessakin työpaikka ;)

t: "Ydinvoimalan varjossa" asuvat

9. elokuuta 2011 klo 13.51

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu