Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tapetti- ja maalihommia naisvoimin

Elinan ja Pekan taloprojekti Jyväskylässä

sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Tapetti- ja maalihommia naisvoimin

Tänä viikonloppuna rakennusprojektia onkin tullut lähestyttyä aiemmasta poikkeavasta perspektiivistä. Pekka lähti jo perjantaina reissuun ehtiäkseen maanantaiksi töihin, toiselle puolen maapalloa. Pyysin kertomaan kenguruille terveisiä. On päässyt perillekin ja kohta taitaa herätä maanantaiaamuun. Olen siis työstänyt pääasiassa itsekseni projektia eteenpäin.

Viikolla kävin jo tapaamassa Sisustus Ilon Margitia, joka oli ammattilaisen silmin tutkinut muutamaa jo valittua tapettia ja miettinyt näihin sopivat maalit. Oli pakko saada ammattilaisen apua, oma kookos kävin sen verran kovilla kierroksilla, kun yritin kokonaisuutta ja samalla tavoitetta pitää kasassa. Nyt on siis valittuna tapetti olohuoneeseen (Designers Guildin Tokyo Dahlia) ja Margit etsi tähän sopivan maalin, jolla nyt sitten maalataan keittiö, ruokailutila sekä olohuoneesta ja eteisestä ne seinät, joihin tapettia ei tule. Sama Dahlialla tulee myös yläkerran "komentosillan" seinään. Aika pitkästi päästään joka tapauksessa jo näillä päätöksillä maalaamaan. Dahlia on tulossa Seinäruusun kautta parin viikon sisällä. Lisäksi valittuna on yläkerran wc:n maali ja tapetti, joka löytyi jo aikoja sitten kotoisasti Starkista. Tilauksen sain aikaiseksi vasta nyt, muutama arkipäivä kuulemma menee. Myös työhuoneen tapetti on valittu: se tulee Sisustus Ilon kautta, en mene vannomaan muistin varaisesti, kenen kokoelmasta siinä oli kyse. Raportoin myöhemmin tarkemmin. Pystyraitakuvio kuitenkin siis. Värityksessä on valkoista ja metallinhohtoa. Hui. Ja lienee jo mainittukin joskus aiemmin, että kodinhoitohuoneeseen tulee yhdelle seinälle tapetti, Cole & Sonin Cow Parsley, muut seinät ovat jo maalissa.

Lauantaina pooloilin rautakauppaan maalilistan kanssa ja vein tarvikkeet työmaalle. Illalla tuli Tanjan kanssa istuksittua aika myöhälle keittiön pöydän ääressä maailmaa parantamassa ja aamun raksallelähtökin venyi iltapäivän puolelle. Kaksissa tuumin kuitenkin lähdettiin ja työstettiin maalaushommaa eteenpäin. Tanja maalasi yhteen kertaan yläkerran wc:n värillä. Hienolta näyttää jo nyt. Tanja maalasi myös pohjamaalilla yhteen kertaan Pekan ja Esan viime viikonloppuna tekemän ja minun ja Pekan pariin kertaan pakkeloiman kyprokkiseinän. Itse vielä illasta massailin niiden nurkkia. Lisäksi tulin maalanneeksi oman makkarin kaksi tapetoitavaa seinää pohjamaalilla. Sellaisella, joka toimii myös tapetin alla. Lisäksi siivoilimme jo keittiön ja ruokailutilan maalailua varten tilaa (eli siirrettiin ehkä kuutio tavaraa ko. paikasta toiseen) ja suojattiin keittiön jo paikallaan olevat kaapit samaista toimitusta silmällä pitäen. Ennen lähtöäni paklasin vielä aiemmin päivällä maalatun kyprokkiseinän keittiön puolen. Seuraavalla kerralla siis seuraavaa pohjamaalikerrosta vaan päälle!

Näköjään työmaalla aikaa saa kulumaan pieneen näpräilyyn. Ihan mukava oli vaihteeksi touhuta naisporukalla ja itsekseenkin. Nyt kuitenkin pikkuhiljaa jo tulee toiseksi viimeistä ja jopa paikoin viimeistä pintaa. Kattolistatkin ovat jo rautakaupassa odottamassa. Vielä kun olis kuski ja kärry käytettävissä. Sen verran paljon on nimittäin lunta, etten lähden ittekseni seikkailemaan lainakärryn ja listakuorman kanssa. Noh, viimeistään Pekan kotiuduttua sitten...

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu