Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Viikkopläjäys

Elinan ja Pekan taloprojekti Jyväskylässä

sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Viikkopläjäys

Tulipa lomailtua talviloma tälläkertaa jo tässävaiheessa talvea. Hyvä syykin oli kun tuo isä jousi koko viikoksi kanssa apuun omalla lomallaan, niin lystinpihän sitä on rakennella kahdestaan.

Viime (tai toissa) viikonloppuna ei juuri raksailtukaan kun käytiin mummon syntymäpäivillä ja poimittiin samalla isä matkaan. Sunnuntaiksi suunnattiin jo taikaisin, mutta Vattenfall halusi sitten tarjota joutoillan kun sähköt oli raksalta poikki. Sama homma jatkui muuten tiistaina jolloin taisi olla sähköt poikki neljästä eteenpäin. Aika rajallisia on hommat joita ilman sähköä tuolla voi tehdä...

Maanantaina päästiin tositoimiin, eli lumihommiin. Lunta nimittäin satoi koko alkuviikon eli joka aamu sai ensin kaivautua pihaan ennenkuin töihin pääsi. Viikonloppuna olin kuitenkin tuonut väliseinäkiviä sisälle taas valmiiksi ja jatkettiinkin alakerran väliseiniä. Viikon mittaan ne tulikin lopullisesti valmiiksi. Eli kodinhoitohuone ja alakerran kylppäti näyttää jo ihan oikeanlaisilta.

Samaan syssyyn kiinniteltiin hanakulmat yms. seiniin ruuveilla ja roilot täyteen laastilla. Ja luonnollisesti putket myös hanakulmiin :) Eli tasoitusta vaille valmista hommaa.

Yhtenä isompana proggiksena aloitettiin porrashommat. Yksi päivä meni muotinteossa alhaalta lepotasanteelle asti. Seuraavana päivänä pidettiin sitten parin tunnin rupeama ja myllytettiin ylijääneestä korrobetonista muotti täyteen ja ihan viisaan näköiset rappuset tuli. Samaa muottia olisi tarkoitus sitten hyödyntää myös lepotasanteelta ylös asti.

Loppuviikko tulikin keskitettyä sitten pikkunysväilyyn. Roilottiin vielä seiniin viimeisiä sähköjä ja täytettiin niiden roiloja yms. Kuitulaastilla tehtiin ikkunasmyygejä ihan urakalla, ja sekin homma alkaa olla jo voiton puolella. Tasoitushommissakin päästiin hyvään alkuun: alakerran kylppäri ja yläkerran työhuone on pisimmällä, mutta ei nyt vaan niistäkään satu kuvia olemaan.

Muutama sähköroilo on vielä tekemättä, mutta täytyy tekaista ne joku ilta ennen kotiinlähtöä. Tulee nimittäin pieni pölynhussakka kun timanttilaikalla päästää tuommoista kuivaa harkkoseinää palasiksi niin kannattaa roilomisen jälkeen kiiruhtaa kotiin kiireevilkkaa.

Ja tulihan sitä tehtyä siis sata muutakin asiaa: traktorin puhjennut eturengas vaihdettua, piha putsattua lumista ja siirrettyä sekalainen määrä tavaraa pihasta autotalliin parempaan varastoon (mm. oikea ulko-ovi), ostettua ja asennettua Ouman EH-800 lämmönsäädin pannuhuoneeseen ja sen sata muuta asiaa. Kaikenkaikkiaan kyllä sitä hirveästi kerkiää jos ihan näin yhden asian päällä olisi, mutta eipä se tahdo tämmöinen tahti ihan työviikoilla pysyä...

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu