Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ontelolaatat paikallaan

Elinan ja Pekan taloprojekti Jyväskylässä

perjantai 5. kesäkuuta 2009

Ontelolaatat paikallaan

Perjantain ihanan lämmin aamu (jopa +3) sopi mitä parhaiten rakennuspuuhasteluun. Tikkanostojen nosturi tuli paikalle seiskalta ja aloitettiin nostamalla pari teräspalkkia paikalleen. Nosturia oli varattu tähän askareeseen about tunti, mutta teräkset meni paikalleen ihan heittämällä ja homma oli ohi kymmenessä minuutissa.

No sitten odoteltiin vajaaseen kasiin että ontelolaattakuormakin saapui. Oikeastaan tasan kasilta päästiin aloittamaan niiden nosto. Kuski oli lähettävässä päässä ja minä ja isä passattiin laatat paikallaan ja tungettiin Meltexiltä ostetut hienot asennuspalat alle. Asennus meni oikeastaan niin hyvin kuin voi: kaikkien laattojen mitat sattui justiin eikä melkein paikalleen ja homma sujui tosi nopeasti. Valmista oli nimittäin 9:23 eli koko laattahässäkässä meni vain vajaa puolitoistatuntinen.

Koskapa aamu oli vielä nuori kun saatiin nosturit ja rekka lähölle, tehtiin vielä iltapäivällä ontelolaattojen raudoitukset. Eli ympärille tehtiin rengasteräkset kuten suunnitelman mukaan kuuluu, ja onteloitten saumoihin tartuntakoukut. Lisäksi muutama "reikäkohta" mihin joutuu valaa laatoille jatkoa raudoitettiin jo valmiiksi. Eli ei muutakuin maskiharkot muuraamaan niin saa valaa saumavalun.

Loppuviikonloppu kyllä hurahtaa viihteelle kun lauantaina mennään kotikonnuille häihin ja vietetään samalla viikonloppu muutenkin maalla. Kuvat pitää päivittää kotoa kun täällä ei ole sopivaa piuhaa kameraan :)




0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu