Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Aktiiviloma senkuin jatkuu

Elinan ja Pekan taloprojekti Jyväskylässä

lauantai 23. toukokuuta 2009

Aktiiviloma senkuin jatkuu

Nelipäiväisen aktiiviloman kolmantena päivänä ryhdyttiin valuhommiin aamutuimaan. Alakerran ylimmän varvin täyttö oli tehtävälistan alussa. Parin nurkan yli raudoitusta ja valua kolmeen pekkaan (joista kyllä yksi oli Esa ja yksi Elina...) tehtiinkin, kunnes siirryttiin muuraamaan viimeisiä kantavien väliseinien varveja. Lopputuloksena kirjaston ja kylppärin välinen seinä valmiina. Myös kirjaston ja olohuoneen välinen seinä saatiin niin sanotusti hyvälle mallille: oviaukko on jo muotitettu ja harkoilla ylitetty. Seuraavaksi tehdään muotti oven yläpuolelle tulevalle palkille. Tämä jäi kuitenkin tulevien päivien haasteeksi. Jäljelle jääneillä laasteilla jatkettiin vielä muutaman kiven verran myös talon ulkopuolelle tulevia pylväitä.

Miesten muuratessa ja valaessa itse käyttelin myllyä ja kanniskelin harkkoja paikasta paikkaan pitkin päivää. Hyvin on tullut laskettua sisälle kannettujen harkkojen määrät: palkkiharkkoja jäi yksi, 200 millisiä ei yhtään seinien sisäpuolelle! Optimointi siis ennen kaikkea!

Ehdinpä päivän mittaan siivoilun ja myllytyksen ohessa myös lapioida esiin kantavan tolpan anturan olohuoneessa. Lämmintä riitti. Erityisen osani sain lapioidessa, Esa varmasti koki myös kovia yläilmoissa muuratessaan: aurinko räkitti koko päivän, vaikka yritti se sataakin, ainakin yhden pienen kuuron verran.







0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu