Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Talo Lillstrang

Elinan ja Pekan taloprojekti Jyväskylässä

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Miten työreissulta rakennetaan?

No vastaus on tietenkin että melko huonosti. Jotain hankintaa kuitenkin on saatu puikkoihin. Saunan ja kylppärin lasiovet on tiluussa. Taas kerran pienet asiat kestää. Halusimme oviin semmoiset pitkät puuvetimet sen sorvatun nupin sijaa. Toimitusaik pompsahti varastotavarasta kolmeen viikkoon, ja koko oven hinta sai osapuilleen kertoimen eteensä. Näppärää. Samalla taas meni kyllä viimeinenkin luotto normaaliin rautakauppaan. Käytännössä me haetaan kaikki kama rautakaupoista aina itse ettei rahteihin mene rahaa ja kaupat kun on ikäänkuin matkan varrella.

Ja perinteisen rautakaupan etu johonkin nettikauppaan on yleensä se että tavaran näkee, ja siihen ei sinne kauppaan tullessa tule erillisiä rahteja yms. Nyt on jo useamman tavaran osalta tullut tilanne että rautakauppa yrittää maksattaa sen heidän rahtinsa erikseen. Tilatut ovet,saunapaneelit yms. Vaikka noudan tavarat itse, niin idea on ollut että tehdasrahti kuuluu asiakkaalle. Ihan kuin rasvattomasta maidosta pitäisi maksaa rahti erikseen kun valtaosa ostaa sitä sinistä. Ja eikö se nyt ole vähän tuo rautakaupan idea että niillä on tuo logistiikka kasassa ja samoilta valmistajilta tulee tuota kamaa kuitenkin koko ajan... No, se siitä. Kuulostaa nipotukselta, mutta jos 300 euron ovista pyydetään 70 rahtia niin prosenttiosuus on kovahko ja tavara ei sllä edes olisi tontilla niin huh huh.

Lisäksi pistin kaikki hanat lopulta tiluuseen. Eli ne tulee oraksen cubistaa muuten, paitsi khh:n hana. Sinne ei ollut mitään järkevää vaihtoehtoa cubistalta niin onkohan se nyt sitten joku ventura tms. Vessojen hanat tuleevielä sähköversioita, eli niitä automaattisia. Yllättävän paljon noita hanoja määrällisesti menee kun ne kaikki ostaa kerralla :)

maanantai 21. maaliskuuta 2011

Täydennys edelliseen

Tässä vielä niitä kaivattuja kuvia:

Arvatenkin alakerran kylppäri ja seinä-wc.

Ja sama huone, vastakkainen seinä. Siis 7 laatikkoa + 1 kippiovellinen kaappi, koska laatikosto ei olisi viemärin takia mahtunut.


Pukuhuoneen tekniikkanurkka. Eteen tulee siis penkki. Tekniikan saa näkyviin penkin takaa ruuvaamalla kuvassa näkyvän alimman paneelin pois. Penkkiä ei ole vielä laitettu paikoilleen: sähkömiestä odotellessa.



Sauna näyttää nyt tältä.


Itekkään en meinannu hahmottaa, että miten kuva on otettu. Etuosassa tummemmalla näkyy ikkunalista, vaaleampi (oikeasti ihan saman värinen) on varsinainen ikkunasmyygi. Esa oli taiteillut erittäin siistit ikkunanpuitteet sekä saunaan että pukuhuoneeseen. Ajattelin, että fiksailen noita sauhauskohtia, joissa vaalea puu väistämättä vähän jää näkyviin, Saunasuojalla vielä myöhemmin. Uskon, että leikkausjäljet menevät täysin peittoon.

Tälle päivää olikin hommana näitten kuvien lisäämisen lisäksi myös vähän hankintaoperaatioita. Pekka juuri viesteili Lontoosta (oli juur hyppäämässä Johannesburgin koneeseen) kilpailuttavansa juuri saunaosaston ovia sekä lauteita. Jännityksellä jäämme odottamaan...

Jotain pientä

Taas tuli rakennetuksi. Isukki oli avussa torstaista lauantaihin, niin taas saatiin jotain aikaankin. Saunan ja pukuhuoneen paneloinnit on nyt valmiit. Eli siellä on paikallaan listoja myöten kaikki, myös ikkunanpielet sun muut. Yläkerran kylppäristä on saumatta mustat osuudet ja alakerran kylppäri viimeinkin loppuun. Siellähän oli saumaamatta mm. seinä WC:n kotelo ja pari seinänpätkää.

Sen jälkeen on myös jo silikonoitu nurkkia ja saatu asennettua alakerran kylppärin kaappien rungot seinälle. Lisäksi asenneltiin seinä WC loppuun. No, nappi jäi vielä uupumana mutta hyvin tuo tuntuu toimivan nytkin.

Lauantain askareena oli myös vaihteeksi tellingin tekoa. Eli olkkarissa kun pitäisi vielä maalata / tapetoida korkeita seiniä, niin tekaistiin taas telineet paikalleen. Nyt siitä saakin sitten askarreltua korkeat sienät valmiiksi. Samoilla lämpöisillä laitettiin jo kattolistat sinnekin paikalleen. Eli yläkerrassa on kaikki kattolistat laitettu, lukuunottamatta kylpyhuoneen kattoa.

Kuviakin muuten on, mutta ne on kotona kamerassa. Täytyy patistaa Elina ne päivittämään. Etenkin noista pukuhuoneen ja saunan paneloinneista tuli minusta oikein kivat, ja erityisesti iskän askaroimista ikkunapielistä joten täytyy niitä pistää näytille.

Sunnuntaina ei raksattukaan vaan käytiin vähän oopperassa Rouvan kanssa ja siinähän se päivä menikin. Ja tänään iski arki sitten työmatkailun muodossa. Eli taukoa tulee taas raksalta reilun viikon verran kun pitää käydä parantamassa maailma Etelä-Afrikassa ja briteissä tässä välissä. Mutta kerkeäähän sitä reissultakin asioita raksan eteen hoitaa, niin on ainakin sitten tavaraa paikkeilla kun tulee takaisin :) Hyviä ideoita otetaan vastaan mistä löytyisi edullisesti saarnia portaiden pinnoitukseen: parketista semmoisia on niin hankala tehdä että liimalevy voisi olla helpompi ratkaisu...

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Melkein kuin hirsitaloa tekisi...

Pitkästä aikaa taas päivitystä. Viikon mittaan tuli puuhattua sitä kuuluisaa kaikenlaista. Viikonloppuna sitten oltiinkin raksalla kolmisteen kun iskä saapui avuksi. Elina keskittyi maalaushommiin ja me keskityttiin panelointiin. Panelihan oli tätä tosimiesten tavaraa mistä otsikkokin. Eli näyttää erehdyttävästi hirreltä.

No, jokatapauksessa katot tuli saunaan, yläkerran kylppään ja pukuhuoneeseen. Pukuhuoneessa on seinätkin melkoisen valmiit. 2 kokonaan ja 2 puolivälissä. Kova nysväyshän noissa on että tulee siistiä ja mm ikkunoitten mittomisessa on omat askareensa. Ja mm. pystyurkat tehdään niin että mitään listoja ei tule. Kattolistat tulee samasta kuin muuallakin, mutta sävy tietty sama ruskea, ja saunaan ei toki niitäkään.

Elina sai koko panelisatsin aikalailla käsiteltyä ja siinä sivussa vielä maalaili yhden yläkerran makkarin loppuun. Yläkerrassa alkaa pari huonetta olla ihan muuttokuntoisia, että joko pitäisi pistää kerrostaloa vuokralle ja ostaa makuupussit :) Ehkei kuitenkaan...

Pukuhuonetta paneloituna.

Ja pukuhuoneen vaiheessa olevaa seinää. Kuvast näkyy ihanasti myös pihassa seisovan Lopon ja tärkeimmän työkalun eli sorkkaraudan. Vasemmalle seinustallehan tulee semmoinen latikost / penkki. Ja alaosaan ei tule paneelia koska siellä on sitä tekniikkaa. Eli jakotukit, julmasti sähkö yms. joihin pitää tarvittaessa päästä käsille.
Leffahuoneen seiniä. Väri on darkness tai sitten Darth Vader. Riippuu milloin multa kysyy :)
Pukuhuoneen nurkka. Seinät on kätsysti paneloitu yksi pystyyn ja muut vaakaan.
Pukuhuonetta. Mulla on kriisi ikkunan karmista kun se on valkoinen. Tuota ei aikanaan tajunnut ottaa puukarmilla niinkuin vaikka saunan ikkunoita. No, ehkä toi hukkuu kun penkin runko on myös valkoinen, ja ovesta käytävään tulee valkoinen.
Hämmentyneen näköinen rakentaja. Elina väijytti kameralla.
Ja minä väijytin vuorostani Elinan jo torstai-iltana :)

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Vähän statusta

Ei taas ole oikein tullut kirjoiteltua, mutta pistetään nyt vähän mitä on puuhattu. Raksalla tuli viimeviikolla oltua satunnaisesti, samoin kuin nyt viikonloppuna. Viikonloppua verotti pikku flunssa, mutta kummasti sitä silti jotain sai aikaan. Viikon saldoa lienee:

- Pukuhuoneen ja yläkerran kylppärin lattioiden saumaus
- Autotallin varaston hyllyt paikalleen
- Yläkerran kattolistojen (makkareissa kittaus ja maalaus)
- Yhden makuuhuoneen lopullinen maalaus (tai no, puolet kun tulee kahdella värillä)
- Sähköhommia: yläkerrassa on antenni ja sähkörasioiden sisukset enempi vähempi paikallaan. Verkkopistokkeet uupuu, kun ne tulee jälkitoimituksena
- Lisää sähköhommia: huipparin pistorasian kytkentä ja samalla liesituulettimen kytkentä
- Paljon siivousta ja tavaroiden roudausta pois edestä autotallin varastoon

Tuossa nyt mitä mieleen tuli :) Varmaan tuli tehtyä muutakin, mutta kuvia ei kukaan ole ottanut. Huomenna lupaan kyllä ottaa pari kuvaa, pitäisi nääs valmistua ainakin yhden makkarin maalaus kokonaan. Sinne kun ei nyt sitten tullutkaan tälläkertaa yhtään tapettia. Jännittävää.