Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Talo Lillstrang

Elinan ja Pekan taloprojekti Jyväskylässä

keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Seinien silottelua

Hommat jatkuu taas hyvää kyytiä. Nyt on niin positiivinen tilanne että iskä saapui rakennusturneelle eilen, joten hommat etenee huomattavasti vauhdikkaammin taas. Eilen kerettiin puuhailla ilta, ja tänäänkin iskä koko päivän ja yhdessä taas illasta.

Mitään dramaattista ei ole hommailtu vaan sitä vanhaa: hiomista, tasoitusta, kangasta, smyykiä. Seinää kun on paljon niin aikansa se ottaa. Mutta joka päivän seinät tasoittuu ja nyt pitää toden teolla keskittyä hiomiseen ja maalailuun. Samalla on edistetty myös autotallin varastoa ja sielläkin näyttää jo kohta maalausvalmiilta.

Ihan asian vierestä: tämäkin teksti on kirjoitettu iPadillä. Miten sitä onkaan pärjännyt ilman :)

maanantai 28. kesäkuuta 2010

Pieni huone, pienet hommat

Eilis-ilta tuli puuhattua yläkerran vessan parissa. Oikein sopiva tuommoinen parin neliön koppi kun kaikki on pientä ja rajallista :) Eli tuli hiottua ko. huone. Samalla askartelin srtyroksista muotin piipun ympärille (siitä kun uupui lattiasta valua vähän), pistin irrotuskaistaa piippuun ja seiniin ja valoin samantein reiän tukkoon. Oikein sopiva valu tommoinen mihin menee yksi sangollinen tavaraa. Muutama rautakin tuli taivuteltua joukkoon ni ainakin kestää. Siihen menikin sitten sopivasti viimeiset korrobetonit kaukalon pohjalta eli hyvin nekin on ollut hupenemassa.

Lopuksi vielä pistin vessan pohjamaaliin: yläkerran vessaanhan tulee seiniin tapetti koska kyseessä on tosiaan vaan vessa. Eli laatat lattiaan ja tapettia seinään niin pohjamaali on siksi paikallaan. Piippu jää sen verran irti seinistä että sen tasoitus onnistuu ihan hyvin vaikka seinät jo tulikin kertaalleen sudittua. Seinien tasaisuuskin on sitä luokkaa että muutaman naarmun kun paklaa niin saa vetää toisen kerroksen päälle, mutta tarvii tosiaan tuo piippu tasoitella nyt ennen sitä...

Takaiskuna huomasin että yhdessä makkarissa on melkoiset halkeamat ulkoseinissä. Tai siis pitkät, ei muuten isot. Ko. huoneessa oli ikkunan kohdalla jo aiemmin yksi halkeama, mutta täytyy nyt sitten vielä askartaa lisää kangasta tuonne että noita ei enää syntyisi. Sinällään jännä että tuo on ainoa huone missä tuota ilmenee, en tiedä vaikuttaako sitten tasoitekerroksen paksuu vai mikä, kun en oikein jaksa kovin isoon liikkumiseenkaan uskoa.



Ulkokuva kun vimonen käyntiovikin on paikallaan. Niin ja yksi jopa maalattuna :)


Vessan lattiastakaan ei enää näe läpi...

Alhaallakin olisi sileää, eli hiomista vaille.


Kuten myös olkkari, ruokailu, keittiö akselilla...

sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Taas rakennetaan

Työreissut on omalta osalta taas lusittu, ja viikonloppuna päästiin taas asiaan eli rakennushommiin. Hommaan päästiinkin ihan täyisn palkein kun Elina oli myös sekä la että su raksaamassa, samoin kuin iskä. Itse olin etenkin lauantaina hiukkasen puusta pudonnut kun pari viikkoa tuli eläneeksi hiukan eri ajassa. Tulomatkalla sain vielä jalkani niin turvoksiin että olo oli kuin semmoisella keikkuvalla nukella joka aina ponnahtaa pystyyn. Vanhuus ei vissiin tule yksin...

Rakennushommat sujuikin mukavaan malliin. Piippu saatiin jo siihen malliin että seuraava tiili menee vesikaton yli. Välikattoon saatiin jos palovillalevyt ja puhallusvillatkin taas paikalleen. Yläkerran makkarit on kaikki pohjamaalattu, tai ainakin aloitettu. Ja koko alakerta oikeastaan odottaa hioista ja pohjamaalia, eli sitä hommaa nyt riittää.

Lisäksi laiteltiin yksi autotallista puuttunut käyntiovi paikalleen, autotallin varasto sai pintatasoitekerroksen, ikkunasmyygit lisää kerroksia ja mitähän kaikkea ollenkkaan. Jokatapauksessa oikein mallikas rakennusviikonloppu.

Ensiviikolla onkin ehkä vähän nihkeämpää kun luvassa on sosiaalista elämää, eli kyläilyä ja vieraita niin ei kauheasti varmaan keretä rakennuksella puuhailla. Mutta katsotaan miten käy.

maanantai 14. kesäkuuta 2010

Joutoaikaa

Sunnuntai-iltana työreissulla on aina senverran joutoa että kerkeää keskittyä olennaiseen eli blogihommiin. Kun ei kerran rakentamaankaan pääse :) Lisäilin pari sivua asioista joita on pyydelty tai on pitänyt laittaa jo pitkään. Toisesta löytyy vihdoin ja viimein pohjakuvat sekä talosta että autotallista. Skannattu luonnoksista, mutta kyllä niistä selvän saa. Pahoittelut kyselijöille että sain aikaiseksi latailla nuo vasta nyt...

Toinen juttu mikä on pitänyt alusta asti laittaa on kustannusseuranta. Laittelin sivun nyt vasta valmiiksi, kun seurantaexceli on vain kotikoneella. Mutta jahka kotiudun, niin riipaisen siitä yhteenvetoa jakoon. Se on nimittäin juuri sitä tietoa mikä itseä olisi ainakin kiinnostanut, ja kiinnostaa toki vieläkin.

Niin ja uudet värit. Jäljittelee jo vähän taloa kun on ruskeaa (maalatut puuosat), mustaa (katto, rännit yms.) ja sitten tämmöistä perusvaaleaa (oletettu rappaus).

maanantai 7. kesäkuuta 2010

Matkailu avartaa jälleen...

Viikonloppuna raksa rauhoitettiinkin kun päästiin kotikonnuille YO juhliin. Ja sunnuntai meni itsellä matkustaessa että kerkesi maanantaiksi Montrealiin. Täällä livahtaakin nyt melkein pari viikkoa joten raksa on siinämielessä rauhallinen. Mutta katsotaan jos joku muu innostuu tekemään jotain.

Perjantaina Merja ja Elina kyllä teki pitkän päivätyön kun kävivät vielä läpi mm. keittiön matskuja ja ylipäänsä laattavalintoja. Käytännössä mennään niillä mitä Elina oli jo aiemminkin valinnut, mutta kiva kuulla myös vähän muiden mielipidettä jo tässä vaiheessa. Minun poissaollessa Elina saa vähän haalia tavaroita (piipusta jäi pari nikaletta puuttumaan yms.) niin pääsee sitten taas oikeisiin töihin kun täältä kotiutuu.

Ja näin reissussa ollessa on tietty hyvä käyttää kaikki vapaa-aika erilaisiin suunnittelutoimiin :)

torstai 3. kesäkuuta 2010

Lisää maalia ja muita hommia

Viikon mittaan on iltaisin keretty tehdä pikkupuuhia. Tänään olikin sitten tehopäivä kun saatiin Antti ja Merja avuksi raksalle. Elina oli aamupäivän kyllä ihan leipätöissä, ja minä pääsin vasta neljältä raksaamaan, mutta hommat eteni toki myös silläaikaa.

Merja keskittyi pääosin putsaushommiin: ikkunoita pitää smyykien teon jälkeen vähän putsailla niin siinä oli kovasti askarta. Antti hioi vielä alakerran makkarin maalailujen ja tekemieni paikkailujen jälkeen ja pisti pintaan toisen satsin pohjamaalia. Antti jatkoi maaluu-urakkaa sitten vielä autotallin ovista.

Elina hioskeli vähän seiniä, ja maalaili yläkerrasta yhden makkarin. Ihan ok tuli jo siitäkin, joskin pikku paikkailuja vaatii, mutta yhden pohjamaalikerroksen jälkeen ne on paljon helpompi fiksata. Minä kävin lapioimassa puhallusvillat pois piipun tieltä ja katkoin edessä olevat sisäkattoruoteet yläkerran vessasta. Ja kun porukkaa oli paikalla niin nosteltiin piipunpalat välikaton kävelysillalle odottamaan tekoa. Yläkerran vessaan kun on tulossa tapettia seiniin niin pistin sinne vielä nurkkiin vahvikekankaat niin jos ei nekään sitten niin halkeilisi...

Eli siinähän sitä yhdelle päivää oli taas askarta. Antille ja Merjalle iso kiitos avusta!